Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Προγνωστικα Πρεμιερ Λιγκ

 

Προεπισκόπηση Άρσεναλ — Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Έμιρεϊτς σε ένα ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής. Οι Κανονιέρηδες ξεκίνησαν τη νέα σεζόν με ανάμεικτα συναισθήματα.

Όλοι μέσα και γύρω από τον σύλλογο νιώθουν μεγάλη δόση απογοήτευσης μετά την αποτυχία της περασμένης σεζόν. Μερικοί από τους οπαδούς είναι ρεαλιστές, ξέρουν ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία κατηγορία πάνω από την άλλη.

Όμως, μεγάλος αριθμός υποστηρικτών πιστεύει ότι χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία. Ωστόσο, οι άνδρες του Αρτέτα είναι και πάλι καλοί, έχουν σημειώσει δύο νίκες και μία ισοπαλία στους τρεις πρώτους γύρους. Κέρδισαν 2-1 τη Νότιγχαμ και 1-0 την Κρίσταλ Πάλας. Οι Έντι Ν’Κέτια και Μπουκάγιο Σάκα ήταν σκόρερ στον εναρκτήριο αγώνα, ενώ ο Μάρτιν Οντεγκάαρντ μετέτρεψε το πέναλτι κατά των Αετών.

Αλλά αυτές οι δύο νίκες ακολούθησε μια εντός έδρας ισοπαλία με τη Φούλαμ με 10 παίκτες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Άρσεναλ είχε προβάδισμα ενός τέρματος χάρη στους Σάκα και Νκετία, αλλά έχασε δύο βαθμούς στο τελείωμα του αγώνα.

Ο Αρτέτα έχει καλά νέα ενόψει του ντέρμπι, καθώς ο αριστερός μπακ Τακεχίρο Τομιγιάσου επέστρεψε από τιμωρία ενός αγώνα, ενώ ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο έχει αναρρώσει από ένα πρόβλημα στη γάμπα. Οι Γιουριέν Τίμπερ και Μοχάμεντ Ελνένι παραμένουν θύματα μακροχρόνιων τραυματισμών. Επιπλέον, ο Έντι Ν’Κέτια είχε δεχτεί ένα χτύπημα εναντίον της Φούλαμ και θεωρείται αμφίβολος. Ο Φόλαριν Μπάλογκουν άφησε τον σύλλογο και υπέγραψε στη Μονακό.

Αναζητά πατήματα η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δύο νίκες και μία ήττα μετά τους τρεις πρώτους γύρους της νέας σεζόν. Οι Κόκκινοι Διάβολοι νίκησαν αρχικά τη Γουλβς με 1-0 χάρη στον Ραφαέλ Βαράν, αλλά στη συνέχεια έχασαν με 2-0 από την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εκτός έδρας φόρμα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο — η Γιουνάιτεντ έχει μόλις τρεις νίκες από τα τελευταία 11 παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ ως φιλοξενούμενη, σκοράροντας μόλις ένα γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς εντός έδρας.

Ωστόσο, οι άνδρες του Τεν Χαγκ παρήγαγαν ένα γεμάτο περιπέτειες ματς το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Όλντ Τράφορντ. Η Νότιγχαμ Φόρεστ σκόραρε δύο φορές στο πρώτο τετράλεπτο και σόκαρε τους οπαδούς. Ο Κρίστιαν Έρικσεν μείωσε στο 17ο λεπτό, πριν οι Κασεμίρο και Μπρούνο Φερνάντες ολοκληρώσουν μια μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η Γιουνάιτεντ πρέπει να βελτιώσει την άμυνα.

Δεν θα είναι εύκολο καθώς μερικοί από τους βασικούς αμυντικούς παλεύουν με τραυματισμό — ο Ραφαέλ Βαράν αποχώρησε κατά την ανάπαυλα με τη Νότιγχαμ και θα μείνει εκτός για μερικές εβδομάδες. Ο Λουκ Σο, ο Τάιρελ Μαλάσια, ο Μέισον Μάουντ, ο Κόμπι Μαίνο, ο Άμαντ Ντιάλο και ο Τομ Χίτον θα χάσουν επίσης το ντέρμπι, ενώ ο Ράσμους Χόιλουντ κρίνεται αμφίβολος λόγω προβλήματος στην πλάτη.

Ήταν απασχολημένη την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής προθεσμίας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σοφιάν Αμραμπάτ έφτασε ως δανεικός για μια σεζόν, με οψιόν να γίνει μόνιμη η συμφωνία. Ο Σέρχιο Ρεγκιλόν υπέγραψε επίσης προσωρινό συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν 2023/24 και ο Τζόνι Έβανς επέστρεψε με βραχυπρόθεσμη συμφωνία. Ο Μέισον Γκρίνγουντ άφησε τον σύλλογο και εντάχθηκε στη Χετάφε ως δανεικός.

Πρόβλεψη Άρσεναλ — Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Η Άρσεναλ θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά από το 2017 και αυτό το γεγονός θα πρέπει να γίνει σεβαστό. Οι γηπεδούχοι προκρίθηκαν στην ελίτ ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από μια αξιοσημείωτη σεζόν στην οποία τερμάτισαν δεύτεροι. Τώρα το μεγαλύτερο ερώτημα είναι αν μπορούν να επαναλάβουν τη σεζόν.

Η απάντηση δεν είναι εύκολη, αλλά πιστεύω ότι μπορούν να κερδίσουν το ντέρμπι. Οι Κόκκινοι Διάβολοι επέστρεψαν από το έλλειμμα δύο τερμάτων απέναντι στη Νότιγχαμ, αλλά η Άρσεναλ είναι διαφορετική ιστορία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη χάσει ένα ντέρμπι αυτή τη σεζόν όταν επισκέφθηκε την Τότεναμ. Η περασμένη σεζόν ήταν επίσης κακή, οι οπαδοί εξακολουθούν να θυμούνται την ταπείνωση στο Άνφιλντ. Περιμένω από την Άρσεναλ να επωφεληθεί από την κακή εκτός έδρας ντέρμπι της Γιουνάιτεντ.

Επιλογή Άρσεναλ — Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η Άρσεναλ κερδίζει @ 1,81 στις στοιχηματικες εταιριες.

Προεπισκόπηση Λίβερπουλ — Άστον Βίλα

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο τη νέα σεζόν. Πρώτα έπαιξε μία ισοπαλία 1-1 με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ. Το γκολ για τη Λίβερπουλ σημείωσε ο Λουίς Ντίαζ. Ο ίδιος παίκτης βρήκε δίχτυα και στον πρώτο εντός έδρας αγώνα με την Μπόρνμουθ. Οι Κόκκινοι κέρδισαν με 3-1, ενώ τα υπόλοιπα δύο γκολ έχουν πετύχει οι Σαλάχ και Ζότα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Λίβερπουλ κέρδισε τη Νιούκαστλ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Ο Ντάργουιν Νούνιες ήταν ο ήρωας αφού σημείωσε δύο γκολ στο τελείωμα του αγώνα. Ωστόσο, οι Κόκκινοι πλήρωσαν υψηλό τίμημα για τη νίκη καθώς ο βασικός αμυντικός Φίρχιλ φαν Ντάικ έλαβε απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα φάουλ στον Αλεξάντερ Ισάκ. Ο Ολλανδός διεθνής έμεινε έκπληκτος με την αρχική απόφαση του διαιτητή Τζον Μπρουκς, η οποία στη συνέχεια ελέγχθηκε και καθορίστηκε από το VAR.

Ο αμυντικός κέρδισε την μπάλα στο τάκλιν του Ισακ, αλλά μετά έκανε φάουλ στον αντίπαλο. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ σίγουρα θα χάσει τη σύγκρουση με την Άστον Βίλα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά η κατάσταση θα μπορούσε να είναι χειρότερη καθώς συνέχισε τις διαμαρτυρίες του ακόμη και μετά τον έλεγχο του VAR και εμφανίστηκε σε κινούμενη συζήτηση με τους διαιτητές.

Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η πρώτη φορά που ο Φαν Ντάικ λαμβάνει κόκκινη κάρτα στην καριέρα του στη Λίβερπουλ, έχοντας κάνει πάνω από 200 εμφανίσεις για τον σύλλογο σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κλοπ έχει τεράστια θέματα στην άμυνα καθώς τραυματίστηκε ο δεύτερος κεντρικός αμυντικός Ιμπραΐμα Κονάτε. Αυτό σημαίνει ότι ο Ζόελ Ματίπ και ο Τζόε Γκόμεζ θα πρέπει να ξεκινήσουν από την καρδιά της άμυνας. Ο Τιάγκο Αλκαντάρα είναι πολύ κοντά σε πλήρη φυσική κατάσταση, αλλά αυτός ο αγώνας έρχεται πολύ νωρίς για αυτόν. Στον πάγκο θα μπορούσε να βρίσκεται το νέο απόκτημα Ράιαν Γκράβενμπερτς, που ήρθε από την Μπάγερν Μονάχου.

Δέχεται εύκολα γκολ η Άστον Βίλλα

Η Άστον Βίλα καταστράφηκε στον πρώτο αγώνα καθώς έχασε με 5–1 από τη Νιούκαστλ. Οι φίλαθλοι ήταν απογοητευμένοι, ενώ οι παίκτες έφυγαν ντροπιασμένοι από το Σεντ Τζέιμς Παρκ. Πιστεύω ότι ο προπονητής Ουνάι Έμερι τους έδωσε ένα «καλό μάθημα» και υπήρξε αντίδραση.

Οι Χωριάτες σημείωσαν δύο νίκες στους επόμενους δύο γύρους, κόντρα σε Έβερτον και Μπέρνλι. Τέσσερις διαφορετικοί παίκτες βρήκαν τα δίχτυα σε μια εντός έδρας νίκη με 4-0 εναντίον των Ζαχαρωτών. Ο Μάτι Κας, εν τω μεταξύ, ήταν ο βασικός παίκτης στη νίκη με 3-1 στη Μπέρνλι, αφού σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ. Σκόρερ του τρίτου γκολ πρέπει να αναφερθεί και είναι ο Μούσα Ντιάμπι.

Ο Έμερι θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα στην Ευρώπη, καθώς η ομάδα του εξασφάλισε επίσης υψηλές νίκες 5-0 και 3-0 εναντίον της Σκωτίας Χιμπέρνιαν στην μονομαχία των πλέι οφ του Europa Conference League, επιβεβαιώνοντας τις στοιχηματικες εταιριες. Ο Όλι Γουότκινς ήταν βασικό όνομα σε αυτούς τους αγώνες, σημειώνοντας χατ-τρικ. Ο Έμερι είχε την πολυτέλεια να ξεκουράσει τους περισσότερους βασικούς παίκτες του το βράδυ της Πέμπτης για να τους κρατήσει φρέσκους για το ταξίδι στο Άνφιλντ.

Ωστόσο, ο πρώτος τερματοφύλακας Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι αμφίβολος με πρόβλημα στη γάμπα, ενώ ο Τζέικομπ Ράμσεϊ και ο Άλεξ Μορένο παλεύουν με τραυματισμό στο πόδι και τους μηριαίους, αντίστοιχα. Οι Τάιρον Μινγκς και Εμιλιάνο Μπουεντία είναι μακροχρόνιοι απόντες τραυματισμών. Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, Κουτίνιο, βρίσκεται εκτός δράσης με τραυματισμό στον μηρό. Σε αυτό το ματς θα μπορούσε να πάρει μέρος ο Κλέμεντ Λενγκλέ που ήρθε δανεικός από την Μπαρτσελόνα.

Πρόβλεψη Λίβερπουλ — Άστον Βίλα:

Και οι δύο ομάδες είναι σε καλή φόρμα και περιμένω ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Πιστεύω ότι η Άστον Βίλα θα μπορούσε να αναστατώσει τη Λίβερπουλ. Σίγουρα μπορούν να φύγουν αήττητοι στο Άνφιλντ, όπως έκαναν τον Μάιο. Ο βασικός λόγος για την επιλογή μου είναι η σύνδεση με την απουσία και των δύο πρώτων κεντρικών αμυντικών.

Όπως έγραψα και παραπάνω, ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ θα εκτίσει τιμωρία, ενώ ο Ιμπραΐμα Κονάτε είναι τραυματίας. Το δίδυμο Ματίπ και ο Τζόε Γκόμεζ έπαιζε σπάνια μαζί και αυτό θα μπορούσε να είναι μεγάλο πρόβλημα. Οι Κόκκινοι έχουν αντιμετωπίσει αμυντικά προβλήματα ακόμα και με τους φαν Ντάικ και Κονατέ στην αμυντική γραμμή, για να μην αναφέρουμε χωρίς αυτούς. Η Λίβερπουλ δεν έχει ακόμη κρατήσει την εστία της αυτή τη σεζόν. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα. Ο Ματίπ τελικά δεν έχει τον ρυθμό και την κινητικότητα του Κονατέ για να καλύψει τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ να προχωρήσει πάνω από τη μεσαία γραμμή. Παίκτης σε ηλικία, δεν έχει πια τα πόδια για έναν τέτοιο ρόλο. Πιστεύω ότι οι φιλοξενούμενοι δεν θα χάσουν.

Επιλογή Λίβερπουλ vs Άστον Βίλλα: Άστον Βίλλα +0,5 AH @ 2,30