Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Προγνωστικα Μπενφίκα εναντίον Γιουβέντους

 



Η Μπενφίκα υποδέχεται τη Γιουβέντους στο στάδιο Ντα Λουζ το βράδυ της Τρίτης σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς για τον όμιλο. Οι γηπεδούχοι θα εξασφαλίσουν πρόοδο αν κερδίσουν την Γηραιά Κυρία για δεύτερη φορά, αλλά πιστεύω ότι η ισοπαλία θα είναι αρκετή και για τους Πορτογάλους.

Ο λόγος είναι απλός, κανείς δεν περιμένει να πάρει τρεις βαθμούς η Μακάμπι Χάιφα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι. Ωστόσο, η Μπενφίκα είναι σε εξαιρετική φόρμα και είναι φαβορί. Οι Αετοί είναι αήττητοι αυτή την σεζόν, αντιμετώπισαν μάλιστα την Παρί δύο φορές τον Οκτώβριο. Όπως ίσως γνωρίζετε, και τα δύο παιχνίδια έληξαν με το ίδιο αποτέλεσμα — 1-1. Η Μπενφίκα είναι εξίσου καλή στην εγχώρια Primeira καθώς κέρδισε την Πόρτο για το ματς του τίτλο την Παρασκευή.

Ο προπονητής Ρόγκερ Σμιντ κάνει καλή δουλειά και πιστεύω ότι οι οπαδοί είναι ικανοποιημένοι. Ο Αυστριακός τεχνικός έχει διαθέσιμους την πλειοψηφία των παικτών του, μόνο δύο είναι τραυματίες. Ο Μοράτο παραμένει εκτός δράσης και ο Τζούλιαν Ντράξλερ τον συνοδεύει μετά από τραυματισμό στον μηρό κόντρα στην Πόρτο.

Στα θετικά, ο εξτρέμ Ντέιβιντ Νέρες, που σκόραρε στην ανάποδη αναμέτρηση, έγινε αλλαγή απέναντι στην Πόρτο. Ο μέσος Ένζο Φερνάντεθ θα ηγηθεί της μεσαίας γραμμής. Έχει ολοκληρώσει τις περισσότερες πάσες, έχει κάνει τα περισσότερα τάκλιν και έχει ανακτήσει την κατοχή πιο συχνά για τους Πορτογάλους στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν.

Αουτσάϊντερ η Γιουβέντους

Αυτή είναι μια κακή σεζόν για την Γιουβέντους, καθώς απέχει πολύ από την κορυφή της Serie A. Το χειρότερο, η Γηραιά Κυρία έχασε τρεις από τους τέσσερις πρώτους αγώνες στο Champions League και χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να φτάσει στη φάση νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Το χειρότερο από όλα, ταπεινώθηκαν από την Μακάμπι Χάιφα την περασμένη αγωνιστική. Ως αποτέλεσμα, οι Μπιανκονέρι θα αποκλειστούν αν δεν κερδίσουν εδώ. Θα μπορούσαν να τερματίσουν τρίτοι και να συνεχίσουν στο Europa League, αλλά ο Αλέγκρι γνωρίζει καλά ότι αυτό θα χαρακτηριστεί ως αποτυχία.

Αυτή θα είναι η πρώτη αποβολή από την φάση των ομίλων από το 2013. Αν κάτι είναι θετικό, αυτό είναι η εγχώρια φόρμα. Η Γιουβέντους κατάφερε να κερδίσει τους αντιπάλους της πόλης Τορίνο και Έμπολι στα δύο τελευταία ματς στη Serie A. Ο Αλέγκρι έχει κάποια επιπλέον προβλήματα καθώς αρκετοί βασικοί παίκτες είναι τραυματίες.

Ο πρώην σταρ της Μπενφίκα, Άνχελ Ντι Μαρία, παραμένει στο περιθώριο και η απουσία του είναι τεράστιο μειονέκτημα. Ο Λεάντρο Παρέδες τραυματίστηκε στον μηρό κόντρα στην Έμπολι και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα. Εκτός είναι επίσης οι Γκλέισον Μπρέμερ και Ματία ντε Σίλιο, ενώ μακροχρόνια απόντες είναι τόσο ο Πολ Πογκμπά όσο και ο Φεντερίκο Κιέζα.

Ο Γουέστον ΜακΚένι και ο Μόιζε Κιν ελπίζουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους μετά το γκολ της Παρασκευής, αλλά ο έμπειρος Αρκάντιους Μίλικ αναζητά επίσης θέση στην αρχική ενδεκάδα. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς απέχει πολύ από τα καλύτερά του και έχει σκοράρει μόλις μία φορά σε τέσσερις συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι στιγμής, αλλά θα πρέπει να ηγηθεί της επίθεσης.

Πρόβλεψη Μπενφίκα εναντίον Γιουβέντους

Αυτοί οι δύο ευρωπαϊκοί γίγαντες βιώνουν πολύ διαφορετικές εκστρατείες μέχρι σήμερα, με τους Αετούς της Μπενφίκα να πετούν ψηλά και είναι προφανώς αήττητοι, ενώ η Γηραιά Κυρία έχει επιβραδυνθεί σημαντικά.

Παρ’ όλα αυτά, μια έμπειρη ομάδα της Γιούβε μπορεί να επιστρατεύσει όλο το δόλο της για να φέρει την ισοπαλία — αν και αυτό δεν θα είναι αρκετό για να παραμείνει στη μίξη για να τερματίσει στην κορυφή των δύο.

Μπενφίκα εναντίον Γιουβέντους Επιλογή: Η Μπενφίκα κερδίζει @ 2,02